Vinprovning och mat

Enbart 15 min från Lucca finns denna lilla familjepärla. Ägarna, Mina och Matteo, förvaltar druvorna sedan generationer och kombinerar passion för mat och vin med biodynamisk/organisk vinodling. Erfarenhet och expertkompetens från det unga ägarparets utbildningar i både Italien och Frankrike, har satt Fattoria Sardi på den internationella kartan. Eleganta, raka viner med spännande toner och kombinationer.

Sardi 2016 Foto- Erik Månsson-3 Sardi 2016 Foto- Erik Månsson-9

HELHETEN GÖR UPPLEVELSEN
Börja förmiddagen med ett besök på vingården. En guidad tur visar markerna och druvornas växtvillkor, därefter vinprovning under ledning av gårdens sommelier. På kvällen öppnar ett speciellt urval av de bästa lokala restaurangerna dörren för en matupplevelse med en meny komponerad för att passa vinerna från Fattoria Sardi. Flera spännande variationer utifrån både pris och fokus på kött/fisk eller vegetariska alternativ. Lokalt, genuint och nära.

Bra att veta:
* Taxi till Fattoria Sardi går enkelt att ordna
* Vill du ha en lättare lunch efter vinprovningen är det inga problem
* Mån-fre kl 11.00-18.00 är gården öppen. Stängt lördagar och söndagar
* All personal talar engelska
* Vinprovning, personlig guidad tur: ca 20 euro/person.
* Menyer på restaurangen från ca 35 euro/person och uppåt.

Sardi 2016 Foto- Erik Månsson-8Sardi 2016 Foto- Erik Månsson-10